Om Filpro

Om Filpro

Filpro - specialister på filter

Filpro tillverkar filter för ventilation av bostäder och industri. Vi har lång erfarenhet av tillverkning och försäljning av filter för stoft- och luftfiltrering, och kan även erbjuda stansning och sömnad efter önskemål. Vi tillverkar de flesta av våra luftfilter, ventilationsfilter, stoftfilter, och vätskefilter i vår egna fabrik i Getinge. Har du frågor, eller vill du kanske göra en specialbeställning? Slå oss gärna en signal på +46 70 – 675 42 30  eller maila info@filpro.se

 

Filter i alla mått & storlekar

Vi producerar det mesta inom filter och filtrering med ett brett utbud både i standardstorlekar och i specialformat. Filpro är en av få på marknaden som löser specialproduktioner, då vi gör allt i vår egen fabrik. Vi är snabba och flexibla, och med vår närhet kan vi snabbt leverera till er vid behov.

Made in Sweden 

Vi har vår egen filterproduktion i Sverige och lång erfarenhet i branschen. Vi värdesätter kvalitet och samarbetar med, och producerar till, de ledande aktörerna på marknaden, hela tiden med rådande miljödirektiv i fokus. Vi förespråkar så mycket närproducerad och lokal handel som möjligt. Vår målsättning är att leverera en bra produkt till ett bra pris, till en rimlig leveranstid. Allt för att säkerställa att du som kund blir så nöjd som möjligt. 

Filpro då & nu

Filpro AB ligger i det lilla samhället Getinge mellan Halmstad och Falkenberg i Hallands län. Grundat 1960 som Getinge Läder & Stansindustri AB, där det mestadels producerades väskor, men det förekom även annan läderproduktion. Allteftersom läderindustrin fick det svårare i Sverige, började ägaren Lars Gunnar Johansson parallellt att arbeta med filter och filtreringsmaterial, framförallt stoft/luft ventilation för industri och bostäder. Maskinparken lämpade sig mycket bra till filterproduktion och symaskinerna och stansverktygen fick nu ett annat arbetsområde.

1994 bytte företaget namn till Filpro AB då verksamheten mer och mer svängt över till filter-produktion. 2010 var det dags för nästa generation att driva företaget vidare, och Lars Gunnars son, Roger Johansson tog över. Roger, som är uppvuxen med företaget och varit verksam i produktionen genom årens lopp, arbetar även idag i produktionen och driver företaget vidare med fortsatt fokus på filtrering, sömnad och stansning av olika material där kvalitet, kunskap och erfarenhet ligger till grund för framtida utmaningar.

Kontakta oss om du har frågor, vi hjälper dig!