FTX-aggregat

FTX-aggregat

Byt använd luft mot ny, frisk luft

Ett FTX-aggregat/system är ett fläktstyrt till-och frånsystem med värmeåtervinning. När du väljer att investera i ett FTX-system utrustar du din fastighet med ett kanalsystem (många fastigheter har redan dessa kanaler dragna.) Enkelt kan man beskriva ett FTX-system som ett system som transporterar bort använd luft och byter ut den mot ny frisk luft.

Spar energi och miljö med FTX-aggregat

Ett FTX-aggregat är en bra lösning både ur ett miljöperspektiv och ett ekonomiskt perspektiv. Ett exempel är att ett FTX-aggregat återanvänder den ”använda” inomhusluften genom att den på utvägen passerar ett värmeåtervinningsaggregat. Där används den ”använda” luften till att värma upp den ”nya och friska” luften. Med hjälp av detta system spar du både energi och ekonomi.

Vi specialanpassar ditt filter

Filter till FTX-aggregat kan se ut och vara byggda på många olika sätt, och av många olika material. Hos oss på filpro.se kan du beställa precis den typ av filter du behöver. Hör av dig med dina önskemål så specialanpassar vi ditt bostadsfilter!

Byt filter ofta

För att ett FTX-aggregat ska fungera på bästa sätt behöver man byta filter i aggregaten med jämna mellanrum. Ett filter som inte blivit utbytt på ett tag är ett smutsigt filter och fungerar inte alls lika effektivt, vilket i sin tur påverkar inomhusklimatet.

Investera i ren luft

När ett filter är gammalt och smutsigt behöver fläktarna jobba hårdare för att få luften att förflytta sig, vilket i sin tur leder till att det går åt en massa onödig energi. Många kanske tycker att det är en onödig kostnad att byta ut sitt filter, många gånger märker man inte ens att det är dags att byta ut sitt filter förrän det är för sent. Om man inte bytt ut sitt filter kan det leda till att FTX-aggregatet fått förslitningsskador som i sin tur leder till en betydligt större kostnad.

Förhindra pollen och virus

Rekommendationen är att byta filter ungefär två gånger om året. En gång på våren då pollen är som värst och en gång på hösten då vi går in i ett kallare klimat där viruspartiklar och andra smittor trivs. Kontakta oss gärna om du har frågor!

Se alla våra bostadsfilter här