Investera i ren luft

Investera i ren luft

Vi andas in 20 000 liter luft om dagen

Aldrig förut har människan varit så medveten om vad hen både äter och dricker. De flesta är otroligt medvetna om vad vi stoppar i munnen. Men vet vi egentligen vad vi andas in?

En vuxen människa andas ungefär in 25 kg eller 20 000 liter luft om dagen, och luften vi andas in har kraftig inverkan på vårt välmående. I genomsnitt tillbringar en människa ca 90% av sin tid inomhus, och mer än hälften av denna tiden är i hemmet. Så då kanske man förstår varför ventilation och byte av ventilationsfilter är viktigt att ta hänsyn till. Det är din och dina nära och käras hälsa och välmående som påverkas.

Trött och huvudvärk på jobbet?

Har du någon gång gått hem från jobbet och känt dig trött och haft huvudvärk? Det kan bero på att det är för låg syrehalt i luften. Med en effektiv ventilation hålls koldioxidhalterna nere, vilket leder till att de som bor eller verkar i fastigheten mår bättre, orkar mer och sover bättre.

Investera i ren luft

När ett filter är gammalt och smutsigt behöver fläktarna jobba hårdare för att få luften att förflytta sig, vilket i sin tur leder till att det går åt en massa onödig energi. Många kanske tycker att det är en onödig kostnad att byta ut sitt filter, men ett filterbyte är en investering i sin egen hälsa.

Ett FTX-aggregat är en bra lösning både ur ett miljöperspektiv och ett ekonomiskt perspektiv. Med hjälp av detta system spar du både energi och ekonomi.

Förhindra pollen och virus

Rekommendationen är att byta filter ungefär två gånger om året. En gång på våren då pollen är som värst och en gång på hösten då vi går in i ett kallare klimat där viruspartiklar och andra smittor trivs.

Hitta rätt bostadsfilter här

Kontakta oss gärna om du har frågor!